EN
 
 

EKTE LIDENSKAP

Den store lidenskapen til Restauranteur og kokk Ole Jonny Hjelmeseth er å oppdage stadig nye måter å tilberede de ferskeste råvarer – og i dette tilfellet betyr det fisk som er fanget i løpet av natten eller grytidlig samme morgenen.
 
Ole Jonny startet som skipskokk. I bøssa på reketråleren kombinerte han fisk fra bifangst med ulike ingredienser, med fortreffelig resultat. Det forklarer hvorfor han har så gode forbindelser med fiskerne på Sunnmøre, og stadig skaffer gjestene på Maki den beste sjømaten som er å oppdrive fra nære farvann.
 
Vår åtteretters Chefs-meny er basert på dagens fangst. Servitøren vår spør gjerne om det kan friste med jordskokksuppe med blåskjell, kveite dampet med ingefær og chili, grillet breiflabb med ratatouille og brokkolini og skalldyrsaus, rødbetgranité med szechuanblomst, lange med blomkålkrem og lettsyltet rødløk, og tempurastekte torsketunger? Til dessert kanskje solbær-pannacotta med anis og mynte, hjemmelaget iskrem med portvinsmarinerte plommer, eller lokale oster fra Tingvoll servert med nøtter og honning? Skal bli!
 
 
Du kan også gå for en fire- eller femretters middag, eller velge akkurat det du vil ha fra à la carte menyen. Atmosfæren på Maki er både lun og elegant, med hvitstrøkne linduker og levende lys på bordet. Gjennom matsalens buede vinduer kan du følge med på båtlivet på Brosundet og se selene leke seg i vannet.
 
Den åpne løsningen gir deg mulighet til å følge med mens kokkene tryller frem fiskerettene. Synsinntrykkene og ikke minst duften skjerper matlysten. Et mesterlig sjømatmåltid er som nøye komponert orkestermusikk – alt inngår i en helhet. Derfor fortjener maten et gjennomtenkt valg av matchende viner. Vår sommelier vil med glede gi sine forslag til dine menyvalg. Velkommen til bords!
 
PS. Vi inviterer deg til å innta aperitiffen i vår Lounge eller Brosundet Bar.