EN
 
 

Et rom for drømmer

Vi hører ofte at gjestene våre smiler begeistret når de ser rommet sitt. Etter det overraskende førsteinntrykket, føler du deg omfavnet. Ja, nettopp dette er et sted du kan trives og lade batteriene – et sted for drømmer.
 
La øyet ditt vandre. Sandfargede vegger er avstemt med gardiner av grovvevd lin, mens sengetøyets blånyanser gir følelsen av nordlig himmel. Her er ingen kunst på veggene, men selve rommet virker som en skulptur. Det er da du oppdager overraskende løsninger – som stedet inni sengen, der du kan henge klærne!
 
Møblene er spesialdesignet for Hotel Brosundet. De solide eikemøblene er som et ekko av trebjelkene; de trer frem under taket som fra en annen tid. Badet er en lysende nytelse, med italienske fliser og spesialproduserte servanter fra Finland – men det mest forbløffende er mangelen på vegger, iallfall i vanlig forstand. De frostede glassveggene skjermer deg samtidig som de slipper inn dempet lys.
 
Ytterveggen til Apotekergata 5 faller rett ned i Brosundet; det er dette som er den egentlige bykjernen i Ålesund. Akkurat som i fordums tider, kan du fra vinduet i bygningen som opprinnelig var et pakkhus fortsatt se båtene seile inn og ut av sundet, og fiskeskøytene som leverer sin ferske fangst.
 
Åpner du vinduet på gløtt, hører du havneliv og måkeskrik i kveldsbrisen. Men den mest vidunderlige overraskelsen får du først når du tar kveld, og strekker kroppen din ut på den luksuriøse madrassen. Ja, her kan du sove og drømme til lyden av bølgeskvulp. På en pute ved havet.