EN
 
 

Tanker fra designeren

– Vår målsetning var å finne frem til en stil som passet godt til bygningen, med moderne fasiliteter. Vi ønsket å vise respekt for fortiden ved ikke å prege nåtiden med travle inntrykk. Trebjelkene oppe under taket trer inn i rommet som et ekko fra en annen tid. Også de opprinnelige hundre år gamle buede vinduene i øverste etasje er beholdt. De lager ikke slikt lenger, sier Mads Emil Garde.
 
– Utfordringer? Ja, massevis! Du klarer neppe å finne en 90-graders vinkel noe sted, og ingen av rommene var like. Dette krevde løsninger som var litt ulike for hvert rom, blant annet ved å variere bredden på sengene.
 
– For å øke romvirkningen, ønsket vi at badet tilsynelatende ikke skulle oppta for stor plass. Løsningen ble å velge halvgjennomsiktige glassvegger, som slipper inn dempet lyset, forklarer interiørarkitekten og prosjektkoordinatoren.
 
Det er Snøhetta som står bak Hotel Brosundets vakre interiører. Det internasjonalt kjent arkitektfirmaet har høstet stor anerkjennelse for prosjekter som Det nye biblioteket i Alexandria, Den Norske Opera & Ballett og Ground Zero Pavilion i New York.