-->
 
           
EN
 

Ålesund

Jugendbyen Ålesund er omtalt som Norges vakreste.

Ålesund er en by som sjarmerer fastboende like mye som tilreisende. Den vakre Jugendstilen gjør kystbyen til en av våre aller mest idylliske.

By ligger spektakulært plassert på flere øyer, der fjordene og Sunnmørsalpene møter havet. Vår sjarmerende by er omtalt som Norges vakreste og har en lang og interessant historie. Etter den ødeleggende bybrannen i 1904 ble byen gjenoppbygd i den særpregede jugendstilen som preger arkitekturen i sentrum.  

Ålesund gjenspeiler lokalbefolkningens personlighet. Som besøkende vil du erfare at historien og det moderne bylivet lever side om side. Ålesund er preget av en historie knyttet til sjøfart og fiskehandel, men også av teknologi og fremtidsrettet næringsliv. Lokalbefolkningen er bereist noe som gjenspeiles i et rikt kulturliv som finner sin inspirasjon i lokale tradisjoner og internasjonale impulser.

Ålesund er et fantastisk utgangspunkt for å utforske den mektige og spektakulære naturen på Sunnmøre.

ARKITEKTUR
Etter den ødeleggende bybrannen i 1904 ble byen gjenoppbygd i den særpregede jugendstilen som preger arkitekturen i sentrum. Vi anbefaler en tur til Jugenstilsenteret for å lære mer som byens arkitektur og historie. En byvandring gjennom vakre Kongensgate og Løvenvoldgata er et must når du er i byen.

KUNST
Ålesund og Sunnmøre har en natur og et særegent fjordlys som inspirerer mange kunstnere. Her finner du mange spennende utstillinger i flere kjente gallerier. Vi anbefaler en tur til KHÅK Kunstahall, Kunstmuseet KUBE, Rod Bianco Ålesund, Devoldfabrikken, Studio Hugo Opdal Flø og Alnes Opplevelsessenter. 

BYVANDRING
Hotel Brosundet ligger i hjertet av Ålesund i vakre Apotekergata med sjarmerende Moloveien som nærmeste nabo. Byfjellet Aksla med utsiktpunktet Fjellstua er et must når man besøker Ålesund og turen opp til den fantastiske utsikten starter i semtrum. En kort biltur unna sentrum finner du også flotte fjellturer som Sukkertoppen, Gødøyfjellet, Sulafjellet med flere. Mulighetene er mange.

 

VI TILBYR BYVANDRING MED GUIDE

Booking