-->
 
           
EN
 

Spise & Drikke

Omgitt av havet, naturen og fjellene er Ålesund og Sunnmøre et eldorado for matentusiasten.

Fang din egen fisk og smak deg gjennom grundersuksesser som verdens beste kaffe. Her finner du matopplevelser basert på lokale tradisjoner og internasjonale impulser.

Restaurant MAKI
Apotekergata 1-5, som i dag huser MAKI Restaurant og Hotel Brosundet, var opprinnelig et pakkhus hvor det den dag i dag foredles fisk  men nå er det kreativitet og en hyllest til de gode råvarene som er i fokus. MAKI Restaurant er en uformell sjømatrestaurant ansett som en av Norges beste. Menyen basert på dagens fangst fra Sunnmøre, hovedsakelig fra havområdene utenfor Runde.Den beste opplevelsen er å la kjøkkenet få fritt spillerom og servere deg en av våre smaksmenyer – du velger da mellom STOR FANGST eller LITEN FANGST, seks eller fire retter. Noen av rettene serveres i sharingstil.

Invit Espressobar
Omgitt av lekker design i en av byens gamle sjøboder finner byens hyggeligste kafe. Nyt en deilig kaffe og småretter midt i sjarmerende Brosundet. Kafeen har også en egen interiørbutikk som er et must for alle som liker Skandinavisk design. Om sommeren kan du sitte ute på lekteren, en klar favoritt for oss som bor i Ålesund. 

JACU Kaffebrenneri
Hvem hadde trodd at Ålesund har verdens beste kaffebrenneri! Noen timer hver fredag kan du nyte en deilig kaffe og enkel servering midt i kule lokaler midt i produksjonen i en gammel trafo i  Ålesund sentrum. Brennereiet er kjent for å vise lokal kunst og er stedet å ta turen hver fredag. Du finner også kaffe fra Jacu på Hotel Brosundet.

Devoldfabrikken
Kun 7 minutter med Hurtigbåt fra Ålesund, som er en veldig fin tur, finner du Devoldfabrikken og Kantina Kafe. I de gamle produksjonslokalene til Devold finner shopping med designer og outletbutikker omgitt av lekker skandinavisk design. Vel verdt en tur! Reise du med familien bør du ta turen innom Tøysekoppen som er fabrikkens eget barnekonsept med servering og lekeplass. 

Brosundet Bar
Er du glad i øl fra små håndbryggeri, deilige coctail eller ønsker et glass vin eller champagne, er Brosundet Bar et hyggelig sted å være. Baren er blitt en av byens mest populære mest for den gode stemningen og lekre omgivelsene. Her finner du bartendere som elsker faget sitt og gjerne deler sin kunnskap og favoritter. 

Storfjord Hotel
Storfjord Hotel er et eventyrlig boutiquehotell som ligger i den lille fjordbygda Glomset, kun 30 minutter med bil fra Ålesund. Hotellet er kjekt for å ha et kjøkkenet med en lidenskap for lokale matopplevelser. Dette gjenspeiles i kjærligheten til rettene som serveres på Storfjord Hotel. 

Hotel Union Øye
Hotel Union Øye er et fortryllende hotell midt mellom fjord og fjell og Sunnmøre. Her samles fjellfolk og andre eventyrere til en herskapelig middag i den vesle fjordbygda Øye. Fra Ålesund er det en nydelig biltur til hotellet som tar 2 timer. Ønsker du å reise med båt tar det litt over en time til du er på hotellet. Vi tilbyr båtturer for grupper.

 
Booking