-->
 
           
EN
 

Spise & Drikke

Omgitt av havet, naturen og fjellene er Ålesund og Sunnmøre et eldorado for matentusiasten.

Fang din egen fisk og smak deg gjennom grundersuksesser som verdens beste kaffe. Her finner du matopplevelser basert på lokale tradisjoner og internasjonale impulser.

Apotekergata No. 5
Apotekergata No. 5 er et av Ålesunds mest spennende spisesteder. Det består av Restauranten, Butikken, Lekteren og Arkivet Bar. Lekteren er vår uteservering om sommeren som åpner fra 17. mai.Butikken har en leken meny uten bordreservasjoner, mens Restauranten serverer en topografisk matopplevelse.

JACU Kaffebrenneri
Hvem hadde trodd at Ålesund har verdens beste kaffebrenneri! Noen timer hver fredag kan du nyte en deilig kaffe og enkel servering midt i kule lokaler midt i produksjonen i en gammel trafo i  Ålesund sentrum. Brennereiet er kjent for å vise lokal kunst og er stedet å ta turen hver fredag. Du finner også kaffe fra Jacu på Hotel Brosundet.

Devoldfabrikken
Kun 7 minutter med Hurtigbåt fra Ålesund, som er en veldig fin tur, finner du Devoldfabrikken og Kantina Kafe. I de gamle produksjonslokalene til Devold finner shopping med designer og outletbutikker omgitt av lekker skandinavisk design. Vel verdt en tur! Reise du med familien bør du ta turen innom Tøysekoppen som er fabrikkens eget barnekonsept med servering og lekeplass. 

Arkivet Bar
Er du glad i øl fra små håndbryggeri, vintage coctails eller ønsker et glass vin eller champagne, er Arkivet Bar et hyggelig sted å være. Baren er blitt en av byens mest populære mest for den gode stemningen og lekre omgivelsene. Her finner du bartendere som elsker faget sitt og gjerne deler sin kunnskap og favoritter. Torsdager er en dag for eventer og gjestespill.

Resturant Kami Skotholmen
Kombiner båtturen eller helikoptersightseeing med en fantastisk matopplevelse. På en egen holme utenfor Fosnavågen finner du et engasjert og kreativt kjøkken med utsikt mot havgapet. Gjennom århundrer har det handlet om fisk og fiskere på Skotholmen noe som gjenspeiler menyen som skifter i takt med sesongene og tilgang til råvarer. 

Storfjord Hotel
Storfjord Hotel er et eventyrlig boutiquehotell som ligger i den lille fjordbygda Glomset, kun 30 minutter med bil fra Ålesund. Hotellet er kjekt for å ha et kjøkkenet med en lidenskap for lokale matopplevelser. Dette gjenspeiles i kjærligheten til rettene som serveres på Storfjord Hotel. 

Hotel Union Øye
Hotel Union Øye er et fortryllende hotell midt mellom fjord og fjell og Sunnmøre. Her samles fjellfolk og andre eventyrere til en herskapelig middag i den vesle fjordbygda Øye. Fra Ålesund er det en nydelig biltur til hotellet som tar 2 timer. Ønsker du å reise med båt tar det litt over en time til du er på hotellet. Vi tilbyr båtturer for grupper.

 
Booking