Bacalao

Vi er overbevist om at alle liker Bacalao så lenge du smaker en som er skikkelig god. For mange er dette det aller beste de vet.

Vi byr på Kjøkkensjef Stig sin oppskrift, som er akkurat slik vi serverer den når den er på menyen i restauranten. Du finner de beste råvarene og mye annet godt i hyllene i Butikken hos Apotekergata No. 5.

Dette trenger du:

6 stk løk
6 store poteter
2 bokser hermetiske tomater
1 flaske Dybvik olivenolje
5-6 fedd hvitløk
2 pk utvannet klippfisk fra Dybvik
cayenne, laurbærblad, salt, pepper og hvitvinseddik

Slik kan det gjøres:

Skrell og kutt potet og løk i skiver. Hell godt med olivenolje i en kjele og kok opp. Fres løk og hvitløk i oljen til den begynner å bli myk. Tilsett potetene, tomatene, 4 laurbærblad og 1 dl vann. Rør forsiktig rundt og smak til med cayenne, salt, pepper og hvitvinseddik. La det koke forsiktig under lokk til potetene er nesten møre. 10-15 minutter før man skal spise tilsetter man klippfisken kuttet i mindre biter. Server med godt brød, flatbrød, smør og resten av olivenoljen. Om du ønsker kan du tilsette oliven eller grillet paprika.

Bacalao er like godt, om ikke bedre, dagen etter. Så dette er en middag du kan nyte i flere dager.

Kjøp Bacalaokasse

Du finner alt du trenger for å lage Bacalao i hyllene til Butikken. Og for å gjøre det enkelt kan du handle det du trenger i nettbutikken og vi pakker en ferdig matkasse.

Book rom