Møterom Kølbua

En kort båttur fra hotellet finnes et inspirerende møtested.

Dagmøte inkluderer:
  • leie av Kølbua (kapasitet 40 personer)
  • hurtigbåtbillett fra Ålesund til Devoldfabrikken (7 minutter)
  • kaffe, te og vann
  • frukt, snacks og ettermiddagskake
  • hjemmelaget lunsj
  • 10% ekstra rabatt i alle fabrikkens butikker
  • pris per person for grupper over 10 personer

La møtedagen vare lenger

4-retters meny 950,- hos Apotekergata No. 5

Overnatting fra 1 850,- per person i dobbeltrom

3-retters meny fra 1 150,- hos Sjøbua

Enkeltromstillegg 200,- per person

Casual dining i Stuene – drop in

Kølbua

Helt ytterst på kaia ligger Kølbua som ble bygd for å huse kull. Brensel var nødvendig for å få varmt vann og damp, og dermed helt avgjørende for å drifte fabrikken. Med utsikt mot fjorden, åpen peis og flere utganger til brygge, kai og handlegate setter det sjarmerende huset en kreativ ramme for møter og samlinger.

Kapasitet 40 personer

Besøk butikkene

Et godt møte er mer enn det som skjer i møterommet. La deg friste av vårt handelssted, vi spanderer 10% ekstra rabatt hos alle fabrikkens butikker og håndtverkere: DEVOLD og O.AD I Devold butikken finner du vår brand store, varer fra vårt fabrikkutsalg til reduserte priser og hele kolleksjonen til O.AD som er en hyllest til vår grunnlegger Ole Andreas Devold. FRILUFT & SPORT Våre omgivelser inspirerer til å ferdes i naturen og på fabrikken finner du alt du trenger til turen hos blant annet Devold, O.AD, Bergans, Helly Hansen, Swix og Sport´n.

INTERIØR, BLOMSTER og LOKALMAT BySunde Et kuratert utvalg design møbler, tekstiler, klær, velvære og interiør. Med spekatkulær utsikt fra butikken anbefaler vi en tur innom for handel, inspirasjon og fagkompetanse. BINDERIET Sjarmerende blomster og interørbutikk som tilbyr stort og smått som alle som setter pris på god design. PORSGRUND Stort og smått til hjemmet sammen med lokal mat og drikke.

Besøk håndtverkerne

Fabrikken er hjem for kunstnere som er inspirert av håndverkstradisjoner, historien og omgivelsene: CELSIUS GLASSTUDIO Produksjon av glasskunst som selges i verkstedets butikk. DEVOLDBANEN Ivrige entusiaster holder på å bygge opp det som skal bli Nordens største modelltogbane og er i dag Norges største. La deg begeistre av en spennende miniatyrverden med imponerende detaljer.

SMEDEN I smia jobber smeden på tradisjonelt vis med ill, kull, luft og metall. KERAMIKER Siw er vår keramiker som inviterer inn deg inn i verkstedet og sin butikk med lokalprodusert keramikk. KUNSTNEREN Billedkunstner Inger K. Giskeødegård har sitt atelier på Devoldfabrikken. Selv om hun arbeider mye ute er det her alle bildene blir stilt ut når de er ferdige, både for kjøp og inspirasjon.

MAT & DRIKKE K.Aa.B MIKROBRYGGERI Et lokalt håndtverkbryggeri med produksjon på fabrikken. Bryggermester Kristine Aarvik Bakken inviterer inn til smakinger og utsalg av øl. PRALINA SJOKOLADEFABRIKK Søte hjemmelaget fristelser som konfekt og sjokolade i fabrikkens egen sjokoladebutikk som også tilbyr kurs.

Utforsk historien

Historien bak tekstileventyret Devold tar oss med helt tilbake til 1853. Da startet den visjonære gründeren Ole Andreas Devold produksjon av Devold, som har holdt små og store varme i generasjoner. Devoldfabrikken er tildelt Olavsrosa for sine opplevelser som formidler norsk kulturarv. DEVOLD MUSEUM Historien til Norges eldste strikkevareprodusent og 170 års industrihistorie. KRAFTSTASJONEN Devoldfabrikken har egen kraftstasjon og var et av Norges første kraftverk. La deg inspirere av historisk innovasjon som fortsatt gir strøm til fabrikken.

Spise & drikke

KANTINA Fabrikkens kafé ble opprettet mellom slaga og var fabrikkens kantine og samlingsplass. I dag serverer vi lokalbrent kaffe, hjemmelagde småretter, bakst og kaker. Vi har sjenkebevilgning og tilbyr både dagens middag og hyggelige arrangementer.

Book rom