Her på hotellet setter vi kvalitet først. Alltid. Vi tar ingen snarveier og inngår ingen kompromiss når det gjelder kvalitet og bærekraft. Smarte avgjørelser dreier seg ikke alltid om kostnader, men hvordan våre valg påvirker verden rundt oss. Vi mener at ingen tiltak er for små når målet er å bevare miljøet. 

Å bytte ut engangsflasker med sjampoflasker i høyere kvalitet, som kan fylles på igjen og igjen, høres kanskje ut som et ubetydelig valg - men vi ser med egne øyne hvor enorme mengder plast som reduseres som følge av dette valget alene. Derfor tar vi små valg hver dag. Små valg med betydelig kraft. 

Hotel Brosundet er miljøsertifisert i henhold til ISO 14001, som krever at vi må vurdere hvordan vår drift påvirker samfunnet rundt oss, men også at vi kontinuerlig forbedrer vår bærekraft fra år til år.  

Tiltak

Clean Sea-project

Flytende søppelbøtte rensker Brosundet for plast

Vi har investert i det vi på folkemunne kan kalle en flytende søppelbøtte, utformet som en innbydende flytebrygge. Aquapoden, utviklet av Clean Sea Solutions, trekker til seg alt avfall som flyter i nærheten. 

Reduserer bruk av plast

Vi reduserer plast der vi kan

Vi streber etter å være så plastfritt som mulig. Samtidig finnes det områder der egenskapene til plast også kan være bærekraftige, som når det gjelder holdbarhet og slitestyrke.

Ta med tøflene hjem

Ikke la dem være, ta dem med og slit dem ut

Søte, små tøfler for å holde føttene varme. Et minne fra et fint opphold. Vi ønsker ikke å kaste fine og fullt brukbare tøfler, så vi oppfordrer våre gjester til å ta dem med hjem. 

Reduserer matsvinn

Rester forvandles til nydelig personallunsj

Hver dag etter frokost, møtes hele Brosundet-familien til lunsj. Da dekkes bordene med rester fra gjestenes frokost - viktig for arbeidsmiljøet og enda viktigere for miljøet. 

Gammel stearin setter fyr på kreativitet

Nedbrente stearinlys gis nytt liv i barnehender

Det er ingen hemmelighet at vi på Brosundet har en sterk forkjærlighet til tente lys. Den varme, dansende flammen som gir liv til alle rom. Stumpene som blir igjen etter at lyset har gjort jobben sin, spares på og gis videre til lokale skoler, som smelter dem om og lar barna lage nye lys. 

Unngår engangsbruk

Et endelig farvel til bittesmå hygieneartikler og mat pakket for engangsbruk

Små porsjoner med såpe, shampo, bodylotion, syltetøy, smør, majones, honning og en rekke andre produkter som brukes på et hotell, resulterer i skremmende mengder med plastavfall. Hotel Brosundet har tatt et bevisst valg om å erstatte engangsporsjoner med produkter av høy kvalitet - som kan fylles på og brukes igjen og igjen. 

Book rom