Utenfor Brosundet ligger en helt spesiell flytebrygge. Den suger nemlig til seg avfall som flyter rundt i Brosundet.

– Hotellet har hele tida bærekraft og ivaretakelse av nærmiljøet vårt på dagsorden. Plastavfall i havet er et massivt problem globalt, og med vår plassering har vi utsyn rett til problematikken. Så da begynte vi å snakke om hvordan vi kunne gjøre selve indrefileten av byen vår både renere og friskere, forteller hotelldirektør Camilla Espeseth.

Løsningen ble en flytende søppelbøtte utformet som en innbydende flytebrygge. Aquapoden, utviklet av Clean Sea Solutions, trekker til seg alt avfall som flyter i nærheten. Trass i at det var en relativt kostbar investering, valgte hotellet å bestille flytebrygga fra Clean Sea Solutions.

Tar bærekraft på alvor

– Vi ønsker å ta bærekraft på alvor, og da må vi være villige til å gå i front, sier Espeseth. I de neste ukene vil prosjektet ferdigstilles sammen med Clean Sea Solutions – og med dét går Brosundet en renere fremtid i møte, til glede for byens befolkning, livet i sundet og for gjestene ved hotellet. – Vi synes det er fantastisk at en privat bedrift som Hotel Brosundet er så frampå når det gjelder miljø og bærekraft at de prioriterer en slik investering som dette, roser Matthias van Middendorp, er ingeniøren som er hovedansvarlig for designet av flytebrygga – og som tidligere har jobba for The Ocean Cleanup.

Book rom